Vložil Matějka Jaroslav, 26. Listopad 2009 - 12:50

Vážený pane Cenek,

„mateřské družstvo“ je jako právnická osoba ke dni první schůze společenství vlastníků jednotek, která se koná za účastni notáře, členem tohoto společenství.

Toto „mateřské družstvo“ je vlastníkem nepřevedených jednotek v domě, a v této souvislosti předpokládám, že má i většinu hlasů podílů pro rozhodování.

Až „mateřskému družstvu“ klesne velikost hlasů podílů pro rozhodování pod 50% všech podílů, budete schopni „mateřské družstvo“ přehlasovat.

Na následujícím shromáždění vlastníků, které se musí konat minimálně 1× ročně, nebo které se uskuteční na základě požadavku/podnětu vlastníků, kteří mají minimálně 1/4 podílů hlasů (viz §11 odst.1 zákona č.72/1994 Sb. v platném znění), můžete uskutečnit:

  • změnu stanov,
  • odvolat stávající členy výboru a zvolit nové,
  • odsouhlasit výpověď stávajícímu správci a schválit nového,
  • změnit banku, pojišťovnu, odsouhlasit/změnit výše příspěvků, plán oprav, atd.atd.

Poznámka: Pokud se první shromáždění neusnese = neschválí stanovy a výbor, řídí se činnost společenství dle §9 odst.9 zákona č.72/1994 Sb. v platném znění; tzn. že platí vzorové stanovy a výborem je zapsán ve složení dle ustanovení §9 odst.9 ZoVB. Z uvedeného jednoznačně vyplývá, že schůze/jednání prvního shromáždění není nikdy „ZRUŠENA“, je pouze špatně připravena svolavatelem, který nepočítal s krajní možností; notář má vypracovat zápis – ověřit skutečnost:

  • první shromáždění bylo řádně svoláno,
  • první shromáždění neschválilo stanovy, proto se činnost společenství řídí VZOROVÝMI STANOVAMI v souladu s ustanovením §9 odst.10 zákona č.72/1994 Sb.,
  • členy výboru/pověřeným vlastníkem je v souladu s ustanovením §9 odst.9 nebo odst.11 zákona č.72/1994 Sb., dle předloženého výpisu z KN pro daný dům ke dni konání shromáždění pan …, paní…, právnická osoba …

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.