Vložil lake, 21. Září 2009 - 13:36

Proto jsem lišácky použil formulaci "mohou".

Zdá se, že vlastník může ukončit trvalý pobyt cizí osoby ve svém bytě, ovšem pouze za předpokladu, že zná osobní údaje oné osoby (jinak jeho žádost bude samosebou zamítnuta):

Zrušení údaje o trvalém pobytu
Ohlašovna rozhodne ve správním řízení o zrušení údaje o místu trvalého pobytu občana na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby za splnění zákonných podmínek.
Zákonnými podmínkami jsou především zánik užívacího práva občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívání objektu nebo jeho vymezené části. Navrhovatel je povinen splnění zákonných podmínek ohlašovně prokázat (např.předložením soudních rozsudků, navržením svědecké výpovědi apod.).
(...)
Je možné zaslat písemně návrh na zrušení údaje o trvalém pobytu, ale při splněni podmínek požadovaných zákonem tj. s dokladem o oprávněnosti podat návrh a přesným uvedením osobních údajů účastníků řízení.
(...)
Zákon neumožňuje poskytovat osobní údaje o jiné osobě ani osobám blízkým a příbuzným. Údaje lze poskytnout jen v případě, kdy to stanoví zvláštní zákony (např. občanský soudní řád, zákon o notářích v případě dědického řízení, zákon o exekutorech apod.).

Osobní údaje vetřelce tedy ouřad vlastníkovi nesdělí, takže... takže...
Takže tak.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.