Vložil admin, 10. Únor 2010 - 21:53

Dobrý den,

uložený soubor je „lidsky čitelné“ XML, které si můžete otevřít např. v Poznámkovém bloku. Neobsahuje žádné údaje o počítači nebo nějakou vazbu na něco. Ovšem program vyžaduje .NET Framework. V případě, že na cílovém počítači je .NET Framework (verze 2.0, 3.0 nebo 3.5), program by měl jít spustit a fungovat. Stačí překopírovat „HlasovaniSVJ.exe“.

Při spuštění programu je prováděna kontrola verze programu na serveru spolecenstvi.o­kinfo.cz, který je na webhostingu banan.cz. Ovšem nyní po přesunutí webu na nový hosting je dotaz přesměrován na nový webhosting (to je to www7.skok.cz). Přenášená data (jak dotaz, tak odpověď) si můžete zobrazit nějakým programem, který umí zobrazovat komunikaci přes HTTP (např. http://www.ethereal.com/). Data nejsou nijak šifrovaná, takže presně uvidíte, že nic nekalého se neděje. Je prováděn pouze jeden dotaz.

Nyní tedy na každý server. Přechod na jiný – placený s dobrou pověstí – webhosting byl ale nutností, protože původní jsem měl sice zdarma, ale poslední dobou byl už portál téměř pořád nedostupný. Věřím, že se najdou nějací inzerenti a nebude třeba provoz dotovat.

Proč Vám firewall ukazuje 2× spojení na každý server, to nevím.

Obdobný mechanismus je použitý i u programu SimpleUcto, který také může upozňovat při spuštění na existenci nové verze programu a nabídnout aktualizaci. Zatím jsem upozorňování používal pouze v případě opravy závažné chyby, nikoli u běžných aktualizací.

Vyzkouším, zda program jde spustit bez připojení k internetu. Pokud ne, je to chyba.

Přepínací tlačítko – kde myslíte to přepínání? Při zadávání podílů? Pokud tam někdo začne psát zaokrouhlené podíly typu 5,63% apod., tak to nebude počítat dobře. A ani si nemůže domyslet správné zlomky (tedy z 5,63% to může udělat maximálně 563/10000, ale to většinou nebude správný podíl). Při hlasování se zobrazují údaje v procentech pro lepší orientaci. Při najetí kurzorem na údaj se zobrazí údaj ve formě podílu. V sestavách jsou údaje jak ve formě procent, tak podílu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.