Vložil Matějka Jaroslav, 26. Duben 2009 - 15:44

Vážený „Anonymo“,

nastuduj zákon č.458/2000 Sb., poté vyhlášku č.372/2001 Sb., po té se stav za právníky o radu a cestou se zeptej třeba na ERÚ.

Vyhláška č.372/2001 Sb. je závazným dokumentem platným na celém územím ČR. Od jejich ustanovení se nelze odchýlit ani dohodou všech, pokud právní norma neumožňuje v dané věci dohodu všech.

Poznámka k tvé špatné úvaze:

  • základní složka 30% celkových nákladů na ohřev TUV je vždy 30% a rozúčtuje se všem vlastníkům jednotek dle velikosti podlahové plochy jednotky (bytu či nebytového prostoru);
  • spotřební složka 70% celkových nákladů na ohřev TUV je vždy 70% o rozúčtuje se vždy v poměru dle naměřených hodnot podružných vodoměrů TUV (v případě, že nejsou instalovány podružné vodoměry TUV, spotřební složka se rozdělí podle průměrného počtu osob užívajících byt nebo nebytový prostor v zúčtovacím období a nebo v případě dohody všech konečných spotřebitelů podle poměru velikosti podlahové plochy bytu nebo nebytového prostoru k celkové podlahové ploše bytů a nebytových prostor v zúčtovací jednotce. …).

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.