Vložil hanaf (bez ověření), 4. Březen 2009 - 7:58

Pane Pavle,

velice se omlouvám za otevření nové diskuze a komplikace s tím spojené – bála jsem se, že v předchozí by ten příspěvek zapadl. Takže pro příště už budu chytřejší.

K Vašim informacím: Ano, jsme SVJ s právní subj., od roku 2005 zapsáni v OR, máme IČO. Nevím, kolik bylo vlastníků jednotek v té době, ale myslím, že to na věci nic nemění. Nebo ano?

SBD spravovalo tyto byty jěště jako družstevní před předvodem do OV. Říkáte sám, že tak velké SBD (spravuje 12 tis. bytů) by mělo poznat, kdy právně vzniká SVJ a podle toho účtovat. Myslím si totéž a proto jsem potřebovala sehnat kvalifikované informace. Protože když se to jejich „účetnictví“ nezdá jenom mně z 12 tis. lidí, pak hodně zapochybuji o svém duševním zdraví a jestli přece jen nemá pravdu to SBD…

Nicméně teď už jsem i z tohoto portálu chytřejší, vím že teď musíme tlačit na výbor a žádat okamžitou nápravu, tj. sjednat smlouvu za SVJ nejlépe s jiným správcem. Ale jak se dá řešit to „nevedení“ účetnictví za přechozí roky 2005, 2006, 2007, 2008? To už se přejde tichým mlčením? Nebo máme chtít po nové smluvní firmě, aby společně s předchozím správcem to účetnictví zrekonstruovali?

Velice děkuji.

Hana

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.