Vložil ones, 25. Únor 2009 - 1:25

doufám, že o svém vztahu k nájemníkům pouze žertujete. S „povyšováním“ vlastníka nad nájemníka se nesetkávám poprvé a popravdě jej nechápu. Nájemník není méněcenný, pouze zakládá svá práva k užívání bytu na nájemní smlouvě s vlastníkem (a přitom požívá značné ochrany i ze zákona).

Nicméně v dotazované záležitosti rozhodují skutečně pouze a jenom vlastníci všech jednotek v domě. Potřebujete 100% souhlas, tedy i jeden minoritní vlastník může celou záležitost trvale zablokovat – Bohužel nebo možná někdy i Bohudík :)

Respektive, abych byl věcný, původní otázka není jednoznačná. Pokud „prodat půdu“ znamená, že máte ve vlastnictví jednotku která zahrnuje bývalý půdní prostor, směle ji prodejte, do toho Vám nikdo mluvit nesmí (případně pokud je vlastníkem jednotky SVJ, což pochybuji, tak rozhoduje o prodeji většina). Jedná-li se však o společný prostor domu, který dosud není vymezen jako jednotka, tak bohužel → nutná smlouva o výstavbě dle ZoVB, nové prohlášení vlastníka, změna podílů všech vlastníků jednotek a ke všemu pochopitelně bezpodmínečný 100% souhlas všech vlastníků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.