Vložil Justitianus, 22. Únor 2024 - 5:01
  • Vložil Novák: „… za mnou přišel předseda svj že mám dluh na FO“ …

Jestliže je Vám tvrzeno, že máte „dluh na FO“ pak nedlužíte nic. FO je fyzická osoba? Nebo Fuck Off? Nebo Financial Office? Rádi jsme Vám poradili.

Až Vám předseda srozumitelně sdělí kolik dlužíte, komu dlužíte a z jakého důvodu dlužíte, ozvěte se. Pak bude možné Vám poradit.


Jestliže jde o údajný dluh na příspěvcích na správu domu, pak obecná rada zní:

☀ Požadujte předložit zápis ze zasedání shromáždění, na kterém bylo rozhodnuto o výši příspěvků na správu domu. Pokud takový zápis není, pak nejste povinen hradit nic.

☀ Jestliže shromáždění rozhodlo o výši příspěvků na správu domu, zkontrolujte zda na Vás připadá část, která odpovídá Vašemu spoluvlastnickému podílu podle prohlášení. Nejste povinen hradit nic navíc (pokud v prohlášení není předepsána ještě další platba za výlučně užívanou společnou část).

☀ Pokud částka byla stanovena rozhodnutím shromáždění, ale předpis plateb Vám nebyl doručen, pak chyba je na straně SVJ.

☀ Pokud částka byla stanovena rozhodnutím shromáždění a předpis plateb Vám byl doručen, můžete si zpětně zkontrolovat (podle bankovních výpisů SVJ a Vašich) zda jste řádně platil správnou částku ve správných termínech a na účet uvedený ve stanovách nebo v předpisu plateb.


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.