Vložil Pavel, 15. Leden 2024 - 11:20

.,

záruka, že navrhovaný a dosud neschválený systém bude fungovat pochopitelně není. Jistota je ale v tom, že stávající platný systém, který má nabýt účinnosti 1.7.2024, je nefunkční paskvil, tak tato jistota tu je.

Stát chce mít přehled o všech DPP bez ohledu na to, zda podléhají zdravotní či sociální dani. To je základní požadavek státu. Chce tím snížit sociální dávky a zvýšit výběr zdravotní a sociální daně. To berte jako fakt.

Na základě tohoto zadání a s cílem částečně opravit paskvil ve Zdražovacím balíčku ohledně DPP navrhla pracovní skupina složená z odborné veřejnosti, nikoliv z vládních ideologů, systém, jak se popasovat se souběžnými DPP v jednom měsíci.

Každý zaměstnavatel bude hlásit na OSSZ uzavření DPP a měsíčně bude hlásit, kolik si kdo na DPP vydělal. Pouze „první zaměstnavatel“ může počítat s tím, že částka do 10 500 Kč za měsíc bude bez soc + zdr. Ostatní zaměstnavatelé, kteří nebudou „první“, odvedou z DPP nad 4 000 Kč soc+zdr. Minimálně v teoretické rovině by to mělo fungovat. Musí ale být do 30.6. SW a půlmozci to musí schválit. Záložní varianta je, že se zdaňování DPP soc+zdr odsune až k 1.1.2025. To ale vrchnost nechce, protože se mylně domnívá, že soc+zdr z DPP přinese do rozpočtu miliardy.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.