Vložil Justitianus, 12. Leden 2024 - 12:26
  • Vložil Nový: „Takže, stačilo by do pozvánky na shromáždění uvést, že …“

Napsal jste nesmysl.

Chtěl jste asi napsat něco o pozvánce na ZASEDÁNÍ shromáždění. Tomu bych už rozuměl: shromáždění jako nejvyšší orgán SVJ může rozhodovat o záležitostech SVJ buď na zasedání, nebo mimo zasedání (viz § 158, § 158a, § 1211).

Podle zákonné definice uvedené v § 1206 platí, že shromáždění tvoří všichni vlastníci jednotek. Z toho je třeba vyjít. Shromáždění existuje nepřetržitě. Každý vlastník jednotky je členem shromáždění 7 dnů v týdnu, 24 hodin denně. Nepotřebuje k tomu žádnou „pozvánku“!!!

Ustanovení § 1221 napsal idiot a schválila je banda blbů. Už jsem napsal, že podle § 1206 platí, že shromáždění tvoří všichni vlastníci jednotek. Nesmyslná věta kterou jste citoval má tedy tento význam:

§ 1221

(2) Stanoví-li zákon ve věcech bytového spoluvlastnictví působnost vlastníkům jednotek, lze ji vykonat i jejich rozhodnutím přijatým na všech vlastnících jednotek.

Není v tom žádný rozumný obsah. Blby jsme si do parlamentu zvolili my sami, občané České republiky.

Ta podivná věta v zákoně je ovšemže nejen naprosto nesmyslná, ale je naštěstí také neškodná, protože nikomu neukládá vymahatelný zákaz či vymahatelnou povinnost.

Vlastníci jednotek – pokud rozhodují o prohlášení podle § 1169 – se k tomu vůbec nemusejí nikde scházet. Podepsat listinu může každý z nich jinde, jindy a jinak (vlastnoručně, v zastoupení, elektronicky). Pokud se snad k tomu rozhodování sejdou, pak to může být v sušárně, nebo pod širým nebem, nebo v bytě jednoho z nich, nebo v hospodě Na růžku, nebo v zoologické zahradě, nebo v kanceláři u notáře, nebo kdekoliv jinde.

Pokud vlastníci vytvoří papírovou listinu s podpisy, pak je úplně jedno za jakých okolností se podepisovali. Nepotřebují k tomu zbytečné ustanovení § 1221/2.



Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.