Vložil Pavel, 24. Září 2023 - 13:39

Měřile,

o tom jak probíhá „měření“ tepla a TUV vím, proto jsem napsal „Většina služeb je tzv. měřitelných“., nikoliv „Většina služeb je měřitelných“. Že se jedná o pouhé indikování a nikoliv měření tu píšu opakovaně, např. v tomto vláknu:

http://www.portalsvj.cz/…az-20-uspory#…

S Vaším výrokem „Ušetří se úspornými opatřeními, nikoliv měřením.“ sice souhlasím, ale jsou i jiné názory, které uvádějí např. že měsíčním informováním o „spotřebě“ tepla se ušetří až 20% energií:

http://www.portalsvj.cz/…az-20-uspory

Z diskuse na www.okolobytu.cz budu citovat svůj příspěvek k úsporám dosaženým měsíčním informováním o spotřebě:

https://okolobytu.cz/…epla-a-vody/

"Pavel

28/03/2022 v 00:36

Milane,

že by měsíční odečty dokázaly ušetřit energii je pouhý názor, který není ničím podložený, jak se píše v druhém příspěvku. Alespoň já jsem takovou analýzu neviděl a to se v oblasti bydlení pohybuji mnoho let. Pokud by něco takového existovalo, tak by se to určitě široce prezentovalo.

Před rokem 1989 se vše řídilo centrálně, protože podle tehdejších mocipánů lidé sami nemohli rozhodovat o svých záležitostech.

Nyní je to obdobné. Pouze centrála moudra se přesunula z východu na západ. Ale lidé jsou opět považováni za nesvéprávné bytosti, které si nemohou o svém životě samostatně rozhodovat.

Takže se vynaloží náklady, ČR nedostane sankci za nezavedení EED a úspora energií díky měsíčnímu reportu se bude limitně blížit nule. Cíl vlastně bude naplněn, protože i nula se vejde do očekávané úspory “až 20%”. :-))"

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.