Vložil Justitianus, 9. Září 2023 - 5:47

Neexistuje žádný „pozemek společenství“, barone Prášile.
Ustanovení § 5/1/c zákona č. 541/2020 Sb. neobsahuje zmínku o nějakém pozemku, barone Prášile.
To vše nemá nic společného s dotazem pana Žáčka.
Nevíš co píšeš. Můžeš zalézt zase zpátky do díry.


Podle § 59/1 zákona č. č. 541/2020 Sb. platí, že obec je povinna přebrat veškerý komunální odpad vznikající na jejím území při činnosti nepodnikajících fyzických osob. Obec přebírá komunální odpad v okamžiku kdy je jako směsný odpad vložen do soustřeďovacího prostředku (zpravidla do nádoby nebo domovního kontejneru který vlastní obec nebo svozová společnost). Vyprazdňování nádob a odvoz komunálního odpadu z nich zajišťuje obec nebo svazek obcí svým vlastním nákladem.

Dále podle § 59/2 zákona č. č. 541/2020 Sb. platí, že obec je povinna přebrat také veškerý komunální odpad vznikající na jejím území při činnosti nepodnikajících fyzických osob v okamžiku kdy je jako tříděný odpad vložen do kontejneru na místě pro oddělené soustřeďování komunálního odpadu (s oddělením nebezpečného odpadu, papíru, plastů, skla, kovů, biologického odpadu, jedlých olejů a tuků a od 1. ledna 2025 textilu).

Obec může přebírat komunální i jiný odpad v tzv. „sběrných dvorech“. Záleží na tom jak je nakládání s odpady zařízeno v konkrétní obci.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.