Vložil S. Dvořáková (bez ověření), 7. Květen 2022 - 21:06

Děkuji. Uznávám, že jsem dotaz formulovala zmatečně. Tak tedy:

  • na podnět některých vlastníků jsme nechali zpracovat nabídky na kompletní zateplení včetně zateplení půdy a stropu sklepů. V jedné z nabídek je možnost zhotovení balkonu (zde se počítá s tím, že balkon si každý případný zájemce uhradí sám či si ho bude splácet sám, tzn. jeho částka na splacení úvěru by byla vyšší)
  • jedna z firem předložila také nabídky financování od tří finančních institucí. Byla spravena o tom, kolik fin. prostředků bychom byli schopni vynaložit z aktuálního stavu FO. Známe tedy výši splátek úvěru. Známe minimální bankou požadovaný příspěvek do FO.
  • nyní máme termín schuze a šlo mi o to, jakým způsobem zorganizovat hlasování. 1. Zateplení ano/ne? (Potřeba 3/4 přítomných) Pokud ano, tak 2. Vybereme firmu z vypracovaných nabídek 3. Hlasujeme o úvěru, opět potřeba 3/4 pritomnych (děkuji za tip moznosti schválení mimořádné zálohy na příspěvek na správu,.určitě to probereme) 4. Hlasujeme o nové výši příspěvku? A stačí nadpoloviční většina, když to není uvedeno jako pozadavek vyššího počtu hlasů?
  • účetnictví neřešíme my, to vše jde přes Správu nemovitostí.. Tam účetní jistě bude vědět.
  • rozhodně nemám v úmyslu někoho vodit za nos, jak vyjádřil obavu Justitianus. Mým cílem je vyhovět poptávce části vlastníků a udělat vše správně. Ne všude je možné, aby byli členové výboru od prvního dne odborníky a proto se učí za pochodu.

Kdybych měla v úmyslu mlžit, nepíšu sem s prosbou o radu. Ale uznávám, že jsem dotaz napsala zmateně.

Čl. VII, odst. (3) ..k přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných jednotek, pokud zákon nebo tyto stanovy nevyžadují vyšší počet hlasů. Čl. VIII, odst. (1) tříčtvrtinove většiny hlasů přítomných vlastníků jednotek je zapotřebí k přijetí usnesení o:

  1. schválení nebo změně stanov
  2. změně prohlášení podle $1169 o.z.
  3. uzavření smlouvy o zástavním právu k jednotkám
  4. uzavření smlouvy o úvěru společenstvím včetně schválení výše a podmínek úvěru
  5. modernizaci, rekonstrukci společných částí domu, jimiž se nemění velikost spoluvlastnickým podilu na společných částech domu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.