Vložil Justitianus, 4. Květen 2021 - 12:34

Neuvádíte jaká jsou pravidla rozúčtování služby. Takže se nedá konkrétně poradit. V první řadě musíte znát fakta.

Zjistěte si jak je to s těmi koeficienty. Že Vám předsedkyně něco řekla na schodech – to je bezvýznamné. Nebavte se s předsedkyní! Bavte se s právnickou osobou SVJ, a to pouze písemně s doručenkou.

Způsob rozúčtování nákladů na služby může být uvedený v prohlášení, nebo ve stanovách SVJ. Pokud tam nic není, zjistěta zda ta pravidla stanovilo společenství a jaký je jejich obsah. Pak to porovnáme se zákonem č. 67/2013 a s vyhláškou č. 269/2015 Sb..

Samozřejmě teď žádný doplatek neplaťe! Na to je času dost.

  • V první řadě požádejte písemně podle § 8 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb.. Poskytovatel služeb (asi SVJ?) je povinen na základě této žádosti nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a je povinen umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů. Výslovně požadujte seznam všech použitých korekcí, koeficientů použitých při přepočtech náměrů indikátorů a popis všech použitých výpočtových metod.

Až budeme znát pravidla rozúčtování služby „vytápění“, budeme moci posoudit zda ta pravidla jsou v souladu s právními přespisy. Námitku k vyúčtování pak můžete podat do 30 dnů ode dne doložení podkladů.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.