Roční zúčtování záloh

Vložil T. Kadlec (bez ověření), 2. Říjen 2020 - 21:28 ::

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s tím, že vy SVJ nedodalo vyúčtování? Několika vlastníkům nebylo dodáno s tím, ale SVJ se ohrazuje, že je i s návratkou vložili do schránky každého jednotlivého vlastníka. Z 8, kteří jej neobdrželi, mají 3 nedoplatek, který je po nich nyní vymáhán – prozatím upomínkou s příslušnými úroky z prodlení a výhružkou žalobou, oni však chtějí mít černé na bílém, za co mají vůbec doplácet a mít případně možnost vyúčtování reklamovat. Upomínky rozesílá externí správce, který zpracovává účetnictví a od nedodání dává ruce pryč s tím, že bylo v gesci výboru. Výbor odmítá debatu s tím, že všem bylo doručeno, ovšem bez jakéhokoliv důkazu, podpisu apod. a skupinku vlastníků považuje za prudiče.

Rád bych se tedy poradil, jaká je možnost získat od SVJ vyúčtování (na žádost při stížnosti nevyhověli). Ve stanovách toto ošetřeno není, pouze tak, že má být dodáno do určitého termínu od ukončení zúčtovacího období. Je případně nějaká vymahatelná sankce pro SVJ?

Děkuji, Tomáš Kadlec

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.