Vložil P_V (bez ověření), 17. Duben 2020 - 9:15

Nejdůležitější je kvalita montáže. Můžete pořídit dobrá okna, ale když je špatně namontují, tak s nimi budou jen potíže. Montážní party jsou různé a můžete mít smůlu na horší pracovníky, i u velké zavedené firmy. Při tak velké zakázce by bylo dobré sehnat dozora, který zná jak se okna mají správně montovat, aby to zkontroloval. Neodfláknout přípravu otvoru, jak okno usadit, kolik kotev, jakých, kam dát, zohlednění dilatace, jak vyplnit spáru, použití kvalitní pěny, navázání na okolní povrchy, navázání na venkovní parapet atd. A na závěr seřízení.

Další věc pak je samotná spára. Obvykle se vypění a na povrchu omítne nebo pomaže tmelem. Což je v rozporu s normami, ale dělá to tak každý, protože je to rychlé. Podle norem se to dělá jen v novostavbách. Ale pokud je to v bytech, stálo by za zvážení, aby to udělali podle norem, nebo aspoň s parozábranou zevnitř. Což neumí každý, takže bude nutné o to víc dbát na kvalitu.

Podstatné také je venkovní zateplení. Pokud nemáte zateplené venkovní špalety, bude tudy teplo utíkat ven a kolem okenního rámu bude studená stěna, přínos oken tím bude snížen. Ale to už se oken netýká…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.