Vložil Vrabec (bez ověření), 19. Květen 2008 - 12:48

Dobrý den, předesílám, že nejsem odborník přes slaboproud, ale přesto si dovolím několik postřehů (osobních názorů) k Vašemu problému:

  1. provozovat STA může (musí) její zřizovatel nebo jím pověřená (nebo zákonem ustanovený „správce“) osoba, toto provozování se asi omezuje pouze na užívání a případné revize (ale nevím co by se na STA dalo kromě prvotní zkoušky funkčnosti revidovat).
  2. není mi jasné, jak by mohla stávající anténa pro analogový příjem pozbýt funkčnost pro příjem digitální. Osobně mám doma analogovou televizi, settopbox a digitální televizní kartu v PC, vše na jednu klasickou anténu (+ 2× rozbočovač) na fasádě (z r. 1983) a příjem je, i pro všechna zařízení najednou, naprosto v pořádku
  3. záleží na velikosti domu a množství partají, ale pokud při rekonstrukci anténních rozvodů hovoříte o statisícových nákladech, vypadá to jako panelák o cca 100 až 150ti partajích. Pokud tolik partají Váš dům nemá, je někde chyba ve výpočtu – omyl nebo záměr…
  4. koupi settopboxů pro každou partaj (lépe řečeno pro každou samostatně ovládanou televizi bez integrovaného digitálního tuneru) se v případě Vašeho požadavku na dostupnost digitálního signálu pro všechny obyvatele nemůžete vyhnout. Přitom je ovšem možné, aby partaje používaly společnou anténu pro příjem digitálního signálu (i stávající – nutno vyzkoušet nastavení a směrování) a nemusely tak mít vlastní pokojovou anténu.
  5. a k Vašemu dotazu: nejsm přesvědčen, že se Vám podaří najít a prosadit jediný „legislativní“ argument pro rekonstrukci, protože si myslím, že žádný takový argument není (pokud se nejedná o havárii) a také proto, že celý text Vašeho dotazu (dle mého názoru) vypovídá o tom, že této problematice moc nerozumíte a informace čerpáte nejspíš z nabídky už konkrétního dodavatele případné rekonstrukce rozvodů STA. (Ale mohu se samozřejmě mýlit). Doporučil bych Vám spíše kontaktovat nějakého specialistu (nezávislého) a požádat ho (nejlépe za úhradu) o rozbor stávajícího stavu vedení a následně technický návrh rekonstrukce STA dle Vašich požadavků, který (návrh) Vám potom vhodné dodavatelské firmy nacení a Vy si budete moci vybrat tu nejvhodnější. Ale nejlevněji doporučuji nedělat nic, a ať si partaje koupí vlastní settopboxy a používají stávající anténu.

S pozdravem

Milan Vrabec

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.