Vložil MartinII, 30. Listopad 2017 - 11:28

Jednak se domnívám, že úvěr není dluh (citujete stanovy nebo OZ). Měsíční splátka úvěru konkrétního bytu by měla být v Rozpise záloh.

Vyžadujte informace dle NOZ a zkuste také účetní, co vám sdělí (zda vás neodkáže na předsedu).

Zřejmě jste od prodávající nedostala zápis/y, kde se úvěr řešil. Pokud jde o splátky, tak dle zdejší diskuse (nevím co judikatura) by měl splácet prodávající, zvláště pokud byl úvěrem zhodnocen dům a kupující koupil tedy byt vyšší kvality, která se projevila v ceně. Hledejte zde „splátka úvěru“.

Např.

www.portalsvj.cz/…upujici-bytu

Kdo hradí úvěr vzatý společenstvím … prodávající nebo kupujíci bytu?

Vložil mik-ros, 8. Leden 2016 – 10:40 :: Ostatní

… v lednu 2015 si vzalo společenství úvěr na zatepleni celého domu. Tento je splácen z fondu oprav. V srpnu 2015 jsem prodal můj byt (OV). V kupní smlouvě je psáno: „Prodávající prohlašuje, že na předmětu koupě nevážou žádné dluhy, věcná břemena nebo zástavní práva ani jiná práva třetích osob. .....prodávající odpovídá za škodu, vzniklou z nepravdivosti tohoto ujištění.“ Kdo hradí od září, tj. po prodeji bytu, příspěvek na splátky úvěru? Starý nebo nový majitel bytu? Nový majitel požaduje ode mne splacení mého podílu úvěru. Prodal jsem nakonec OV-byt s úvěrem a prohlášení v kupní smlouvě mě, jako prodejce, nutí doplatit úver? Má někdo stejné zkušenosti?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.