Vložil P_V (bez ověření), 19. Duben 2017 - 14:01

100% souhlas nepotřebujete. § 1129 K rozhodnutí o významné záležitosti týkající se společné věci, zejména o jejím podstatném zlepšení nebo zhoršení, změně jejího účelu či o jejím zpracování, je třeba alespoň dvoutřetinové většiny hlasů spoluvlastníků.

Dejte si ale pozor na technické záležitosti. Vezměte si na to projektanta. Ono to vypadá jako banální úprava, ale má to svá specifika, která laika (ani méně zkušeného projektanta) nenapadnou, ale pak se vynoří jako problém. Co je nosná zeď. Zatížení podlahy novou zdí. Akustické mosty. Stará elektrika v bourané zdi, jak správně napojit novou. Jestli větrací potrubí je protaženo až do přízemí. Vsazení odbočky do kanalizace – do určité výšky nad patkovým kolenem obyčejná odbočka být nemůže kvůli vzdouvání, a pokud je to z litiny, možná si tehdy stavitelé usnadnili práci a těžké potrubí v těch místech neukotvili. Atd.

Možná v budoucnosti, až to výbor přestane bavit, by z toho mohl být služební byt pro správce. Tak si tam udělejte i další úpravy, nebo aspoň rezervu a přívody na ně – levnou kuchyňku s dřezem (využijete už teď, nebudete schůzovat nasucho), volné místo na sprchový kout a pračku… :-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.