Vložil TN. (bez ověření), 24. Únor 2017 - 10:34

Pane kolemjdoucí. A nesouhlas vyřeší co? Co je to za právní jednání? Je nesouhlas výboru exekučním titulem způsobilým podat soudu návrh na vyklizení bytu?

Pan statutář správně poznamenal, že výbor nemá možnosti lustrovat Ferdu Ouzkého. Já sám byt pronajímám a když se mi odstěhovali nájemníci a já hledal nové, tak jsem samozřejmě v rámci možností zájemce o nájem prověřoval, ale moc toho udělat nemůžete: face-control, jak se člověk chová a vyjadřuje, zkusit ho vygooglit, kouknout na facebook, kouknout do insolvenčního rejstříku, požádat o nahlédnutí do pracovní smlouvy (člověk může souhlasit, ale nemusí)… Víc toho nezmůžete.

Takže jediné, k čemu je zavedení udělování souhlasu do občanského zákoníku dobrý, jsou obchodní zájmy velkých SBD, které budou za udělení souhlasu vybírat vyroké poplatky a vylepšovat si tak svůj čistý zisk…

Pokud se chcete zaměřit na vylepšování legislativy, urychlete soudnictví a exekuční výkony. Pokud se ze slušného nájemníka vyklube lotr, aby ho pronajímatel mohl rychle vystěhovat.

Mimochodem, když nějaký lotr koupí byt, nezmůžete vůbec nic. Když si ale nějaký lotr byt pronajme, normální pronajímatel ho vypoklonkuje. A pak už záleží jen na tom, jestli se lotr-nájemník dobrovolně odstěhuje, nebo ne.

Jakýsi „nesouhlas výboru“ odstěhování nájemníka ovšem neurychlí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.