Vložil Taisa, 20. Říjen 2016 - 20:48

Takže postupně.

„opravy budeme platit zpětně a to tím stylem , že družstvo z našetřených peněz , ostatní ze svých peněz a v momentu , kdy fond oprav „vyschne“ se stanoví dlouhodobé zálohy…toto je nereálné..“ – Můžete dlouhodobé zálohy stanovit hned na prvním shromáždění SVJ, nebo je nemusíte stanovit nikdy a platit vše zpětně. To jsou možnosti, jak se nakonec rozhodnete, je interní věc Vašeho SVJ.

„Družstevníci jsou zvyklí platit , já jim dnes řeknu , že 3 roky nebudou platit nic a poté budou platit trojnásobek“ – proč by měli platit trojnásobek? proč by neplatili pořád stejně? Myslela jsem, že Vaším cílem je narovnat příspěvky do FO ve prospěch družstevníků, tj. aby přispořili taky něco vlastníci nebytů.

„BD nezrušíme..“ – ok, BD nelze zrušit, to jste v prvním příspěvku nepsal

„někteří vlastníci mají některou společnou část domu ve svém výlučném užívání… takže NOZ zde říká , že nemusí všichni majitelé jednotek přispívat do fondu oprav (DZ) příspěvky na m2 ve stejné výši.“ – To ano, ale psal jste, že ti nedružstevní vlastníci mají nebyty, nikoli společné prostory ve výlučném užívání.

„dle NOZ pokud se na shromáždění navrhne jiný způsob (rozklíčování ) plateb, než je stanoven legislativou , musí s tím souhlasit všichni vlastníci.“ – Je pravděpodobně, že budou vlastníci nebytů souhlasit?

„Takže dle mého názoru , pokud budeme mít dva systémy plateb , je to přijatelné za předpokladu , že s tím budou souhlasit všichni vlastníci.“ – Můžete prosím vysvětlit, co myslíte těmi dvěma systémy plateb? Z hlediska SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.