Vložil Poznamka (bez ověření), 1. Říjen 2016 - 9:18

Vnitropodniková směrnice je druh organizační normy uspořádající podnikové aktivity a to dělbu práce a způsob vykonání činnosti. Příkaz je organizační norma řídící, nařizující nějaké činnosti vykonávat. V podmínkách SVJ je potřebný stanovit proces schvalování účetních dokladů (kdo a jak) a oběh účetních dokladů (jak jsou předány doklady k zaúčtování). K tomu stačí na dokumentu podpisových vzorů upřesnit zhruba následující věty a není potřeba vydat samostatný předpis.
Došlou korespondenci ze schránky SVJ vybírá a zaeviduje (funkce/jméno). Doklady určené k zaúčtování předá ke schválení (místo/funkce/jmé­no). Schválení je potvrzeno připojením podpisového záznamu obsahující (razítko, funkce jmého podpis schvalující/zas­tupující osoby, případně dalšího člena výboru). Doručení účetních dokladů na místo zpracování (kam) formou (osobním předáním/odesláním poštou) vykonává (funkce/jméno).
Kdo chce víc, viz časopis Účetnictví ročník 2004,
Klainová Naděžda, Ing.
Vnitřní směrnice pro vedení účetnictví společenství vlastníků jednotek, (1/2004).
Rozpočet má též význam jako ekonomický nástroj řízení hospodaření. T.j. je třeba po uplynutí lhůty i vyhodnotit porovnáním ukazatelů plánu a skutečnosti, analyzovat důvody vzniku rozdílů a učinit opatření (změny) pro další období zpracování. V podmínkách SVJ to znamená určení záloh v míře dostatečnosti a potřebnosti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.