Vložil HajdyHou (bez ověření), 16. Září 2016 - 13:19

Hm, snad máte pravdu. Musel jsem to ustanovení číst několikrát za sebou. Byl jsem donedávna přesvědčen, že ano, že je 100Kč/den i po 1.6.2016 ale pak mi tu nějaký „Poznámka“ vytřel zrak.

Souhlasím, že asi jde o nepřípustnou retroaktivitu, ale Vy máte nějaký návod co dělat? Mám to jako ignorovat a až mne ta banda svi.í zažaluje (vlastně ne, oni se neobrací na soud ale již na mne vyslali Ivana), tak u soudu tvrdit že retroaktivní ustanovení zákona jsou v rozporu s Ústavou? Napadnout normu obecně může ale jen parta senátorů nebo ten hradní kulíšek. Ale ani jeden z nich to jistě neudělá.


No, nula se jako pokuta nejeví. A co myslíte záporná čáska – i když se ani tak jako pokuta nejeví, technicky ji odsouhlasit lze, ne? Takže z toho by plynulo: SVJ Vám vyúčtování předá se zpožděním 60-dnů no a z perverzní logiky gramatického výkladu ustanovení zákona, by těch 60-dní x 100Kč mělo předepsat vlastníkům k úhradě podle počtu jednotek. Dává to smysl, ne?


Jste na.raný? A uvedete jak to uděláte? Já sem také na.raný, mám prý nedoplatek ale nedodali mi podklady. Přesto tvrdí že jejich blábol je splatný a k 1.8. na mne poslali vymahače. takže měl jsem nedoplatek cca 8 tisíc, ale za každý den mého prodlení mi prý naskakuje 2000.

Takže uveďte jak vyřešíte Vaši na.ranost až se dostanete do mého stádia. Díky.


Požadovat pokutu po SVJ je snadné: započítáte ji proti následující platbě zálohy. U nás tak SVJ – tedy jeho správce – činí zcela běžně a často.


Ne, to otázka není. Společenství není SVJ, pokud to budete volně zaměňovat nebo to směšovat v jedno, pak jistě nevyhrajete. (Společenství jedná skrze shromáždění tupců a vopic, kdežto SVJ jedná prostřednictvím několika tupců a vopic, které k tomu účelu přijaly funkci ve statutárním orgánu SVJ – u nás v pralese vopičí skřek určil, že předsedou SVJ bude jeho vazal – správce)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.