Vložil Zdeněk888, 3. Květen 2016 - 13:59

"Smlouvy s tímto názvem podepisovali původní nájemníci družstevních bytů při převodu bytové jednotky do svého vlastnictví."
Ano, i můj případ. Tuto smlouvu s názvem "Smlouva o zajišťování správy společných částí domu" mezi mnou jako soukromou osobou a SBD považuji za právně nevymahatelnou, protože vzniklo SVJ.

Momentálně je mezi SBD a SVJ smlouva s názvem "SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ)" tj. předpokládám, že je to co označujete za tzv.„smlouvy příkazní“

"schválení jejího znění shromážděním vlastníků do jehož pravomoci"
Dejme tomu, že na zakládací schůzi SVJ 12/2015 bylo schváleno (souhlasným mlčením), že správa připadne staronovému správci tj. SBD. Smlouva o správě mezi SVJ a SBD podepsána v lednu 2016, tj. obsah smlouvy SVJ nemohlo schválit (určitě samovolně rozhodl výbor SVJ), protože shromáždění vlastníků bylo v 12/2015 (na založení SVJ) a další shromáždění bylo 4/2016. Tady jednoznačně také vidím porušení § 1208 písm.„h“ z.č.89/2012 Sb.
Jak je to tedy s těmi 3 měsíci? Fakt je, že teď jsem se dozvěděl jako člen SVJ, že došlo k porušení zákona § 1208 písm.„h“ z.č.89/2012 Sb., mám šanci se "3 měsíci"?
Díky

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.