Vložil Anon (bez ověření), 25. Prosinec 2015 - 22:20

Pube,

o tom, jak soudci soudí se lze přesvědčit z jejich rozhodnutí, pár jich tu zveřejněno bylo. Vám se zdají v pořádku rozhodnutí bez jakýchkoli argumentů? Odkazů na platné zákony atd.?

Podívejte se, jaká byla role SVJ podle zákona72/1994 a jaká role mu přísluší podle NOZ.

Nepochopil jste, že si právnická lobby dala do zákona to, co se jí bude v budoucnu hodit, že si tak zvaně připravuje půdu pro „správu majetku“ stáda ovcí, kteří se o svůj majetek neumí a nechtějí starat?

Moje SVJ, tedy statutáři oznámili že končí pár dnů před schůzí, neb se chtěli zbavit své funkce, protože se při jejím výkonu dopustili chyb a poškodili vlastníky, vyhrožovali, že když „se nikdo nepřihlásí“, „zvolíme si do výboru firmu, a bude to dražší“ atd. atd.

Zkuste být Pube chlap a jako člověk s průměrným rozumem nám vysvětlete přechod dluhu. Kde je v zákoně a čeho plyne? Nemám nic proti tomu, aby to tam bylo, Ale mám zásadní problém s tím, že většina SVJ neví, co vlastně a na co peníze vybírá, vybírá cosi/m2. Jedno SVJ mi sdělí, že si z prádelny udělá kancelář, druhé pronajme mou střechu poskytovateli internetu, z mojí sušárny si udělá sklad, píše mi, že chce příspěvek na správu domu a účtuje o něm, jako o záloze, nutí mě plnit „fond údržby“, ze kterého se např. platí odměna výboru a vše ostatní.

To, že soudci nerozlišují mezi zálohou, příspěvkem, že melou i oni o jakémsi přechodu dluhů, aniž provedou řádné zdůvodnění, to, že si paní z MMR troufá tyto věci kázat a šířit mezi lidmi, to bohužel svědčí o tom, že se tu stal běžný občan v podstatě obětí právnické mafie. Koneckonců, víte kolik máme právnických fakult, jaká je úroveň studia a kolik jakých lidí tam studuje? Vypadnou z technik a oborů, které vyžadují opravdu vysoké nároky a jsou na práva. tak se nedivte, že se hledá, co by kde zase „zhltli“. Možná by bylo zajímavé opravdu o těch dámách zjistit, kde studovaly, jak dlouho sedí na sesli na MMR atd.

Pube, kde je přechod dluhu převodce na nabyvatele v domě s SVJ zakotven v zákoně? Vysvětlete to, to má být jasné lidem průměrného rozumu, ti si to mají v zákoně mít možnost najít černé na bílém. Ptám se, proč to tam není černé na bílém, proč mě buzeruje nějaký blb. co se musí jít za 3000 na den někam školit a opakuje mi tyto, ano žvásty jen proto, že to řekla nějaká ženská z MMR.

Nevím, zda je to trestné, ale určitě trestuhodné.

Myšlenky Vítězného Února, kolektivizace, znárodňování, zabavování se mi hnusí odevždy, jako se hnusily mým předkům, kteří byli jimi okradeni, týráni, zneuctěni a představa, že zase tomuhle musím čelit, mě víte co.

Ano, pravdu máte bohužel v tom, že soudci nejsou nijak zvlášť vzdělaní, inteligentní, samostatně myslící tvorové. A když jim v Kroměříži řekli, že máme jedno SVJ a basta, tak to budou omílat, o tzv. „odborné veřejnosti“ se tu mluvilo mnohokrát.

To, že někdo sedí Pube na ministerstvo, to Pube bohužel neznamená, že je odborník, to znamená většinou bohužel to, že měl konexe, to je celé.

V jednom pravdu máte, v právním státě nežijeme.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.