Vložil lake, 3. Prosinec 2015 - 3:22

Vlastník jednotky není povinen nikomu předávat svůj klíč. O to se samozřejmě má postarat SVJ, jako správce domu a pozemku. SVJ má mít uloženy klíče od dveří do společných místností a prostorů, aby mohly být podle potřeby pořizovány kopie.

Začněte tím, že sdělíte zda jde o SVJ(2000) a také co je o chodbě uvedeno v prohlášení vlastníka budovy.

Jde-li skutečně o společnou část, která je společná vlastníkům pouze některých jednotek (§ 4 odst. 2 písm. c ZoVB), pak správu této části vykonává SVJ – naprosto shodně jako správu jiných částí domu. Náklady na správu nesou pouze ti vlastníci, pro které je tato část společná.

  • Jestliže půjde o opravu na společné části (výměna zámku), přečtěte si co o schvalování oprav říkají stanovy vašeho SVJ, případně co o opravách praví § 11 odst. 5 ZoVB. O opravě rozhodují pouze ti vlastníci jednotek, pro které je příslušná část domu společná.
  • Jestliže jde o záležitost, která vyžaduje jednat okamžitě (vlastník jednotky nemá umožněn vstup do svého obydlí), je povinností SVJ to řešit jako neodkladnou záležitost. V tom případě je třeba konat a je bezvýznamné, zda kterýsi vlastník souhlasí či nesouhlasí. Viz § 1128 odst. 2 NOZ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.