Vložil Petr, 10. Listopad 2015 - 10:38

Těch 150 Kč je zřejmě obvyklá částka za správu na byt (bývá to 180 Kč bez DPH 21%). Otázka je co za to správce pro SVJ dělal. Máte s ním smlouvu na základě které 150 Kč fakturoval ? Jak je to s tou smlouvou mezi SVJ a družstvem, kterou jste pravděpodobně po získání majority vypověděli, protože jinak nevím o čem jste se tak dlouho mezi sebou v SVJ dohadovali („V domě se vedly dlouholeté spory, podle věkově starších vlastníků, družstvo správu vedlo dobře, část vlastníků mladší generací si myslela opak, ale trvalo několik let, než získala početní převahu na shromáždění“).

„Dostali jsme jen jakési sjetiny výdajů, ale nevíme, jak se účtovaly příchozí platby a příjmy“

Přeci víte, kolik jste každý měsíc platili, od toho odečtěte 150 Kč, zůstatek jsou příspěvky správy domu a služby. Dostávali jste vyúčtování alespoň služeb, t.j přeplatky a nedoplatky ? Obdrželi jste přeplatky a dopláceli jste nedoplatky ?

Odečítat 150 umíte, kolik jste měsíčně (jako součet tzv. fondu oprav a služeb) na účet družstva posílali víte. K tomu nepotřebujete auditora.

Nevím jak dalece je možné dosáhnout soudně toho aby družstvo prokázalo, kolik od jednotlivých vlastníků (nikoli členů družstva) vybíralo, alespoň třeba za nepromlčené období.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.