Vložil lake, 27. Říjen 2015 - 9:40

Korky, takže obsah Vašeho dlouuuuuuuuuhého příspěvku shrnu do jediné věty:

Korky není schopen citovat zákon, který by SVJ ukládal poskytovat nějaké služby spojené s užíváním bytů podle zákona č. 67/2013 Sb..

Mohl jste to napsat rovnou, v jedné větě.

Znovu Vás upozorňuji: SVJ v domě pana Werewolfa už vzniklo v roce 2009. Dodnes mu žádná povinnost nevznikla, žádné služby neposkytuje. Kromě tohoto jednoho domu je odhadem kolem 5700 dalších domů, které jsou na tom stejně. Nejde jen o domy, kde SVJ nemá zvolený statutární orgán. Jsou i domy s funkčním SVJ, kde toto SVJ neposkytuje nějaké služby. A to z jednoduchého důvodu: ty služby poskytuje někdo jiný, a vlastníci si nepřejí to měnit.

Poskytování služeb závisí na mnoha věcech: na konkrétních poměrech, na obsahu prohlášení, nebo na obsahu stanov SVJ, nebo na vůli vlastníků jednotek. Není to však uloženo žádným celostátně platným právním předpisem.

SVJ nemá zákonnou povinnost poskytovat služby spojené s užíváním bytů podle zákona č. 67/2013 Sb.. Pokud snad takovou službu podle 67/2013 poskytuje, je pochopitelně povinno řídit se podle 67/2013 Sb. Ale o tom se zde nediskutuje.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.