Vložil lake, 20. Září 2015 - 5:58

Rajce, Váš dotaz je neurčitý. Nelze odpovědět, protože neuvádíte základní fakta.

Je podle vašich stanov vůbec možné „odvolat“ člena výboru v průběhu funkčního období? Pokud ne, výbor má stále dosavadní složení.

Navenek jednají za SVJ osoby, uvedené ve veřejném rejstříku. Kdo je tam zapsán?

Pokud vaše stanovy umožňují odvolání člena výboru: Bylo volební shromáždění svoláno řádně, osobou která je uvedena ve stanovách, a byla oprávněna shromáždění svolat? Ve vzorových stanovách to řeší článek VII, odst. 5 a 6. Bylo shromáždění svoláno způsobem uvedeným ve stanovách, v dostatečném předstihu, bylo usnášeníschopné? Lze toto vše prokázat pozvánkou, prezenční listinou, hlasovací listinou, zápisem ze zasedání?

Ptám se proto, že v případě soudního napadení usnesení bude soud toto vše zjišťovat. Podle výsledku sporu teprve bude možno postavit najisto kdo jsou dnes členové statutárního orgánu SVJ.

Píšete určitě jeden nesmysl: nelze „zažalovat nový výbor“, protože taková osoba neexistuje. Výbor nemá právní osobnost a nemůže se ve sporu stát žalovanou stranou. Pochybuji, že by advokát udělal takovou školáckou chybu. Je mi tedy jasné, že vše je jinak – a Vy netušíte co se skutečně děje. Váš popis situace je tedy nespolehlivý.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.