Vložil lake, 21. Srpen 2015 - 22:17

Pane Jožine, zbytečně zde opisujete dlouhé odstavce. Vaše tvrzení se Vám prokázat nepodařilo. Namátkou uvádím některé záležitosti, které ve Vašem textu nejsou definovány a zůstávají neurčité:

Rozúčtování bez povinnosti k instalaci přístrojů má být na základě ujednání, takže zde neexistuje jednoznačný a určitý algoritmus.

Rozúčtování při existenci povinnosti k instalaci přístrojů je nejednoznačné a neurčité, z těchto zcela zjevných důvodů:

  1. Nejsou vyjmenovány korekce, které mají být použity.
  2. Nejsou definovány postupy k použití těchto korekcí.
  3. Nejsou nijak definovány výpočtové metody, které se mají použít.
  4. Neurčité a nesrozumitelné je i zohlednění rozdílné náročnosti vytápěných místností. Jak konkrétně se má zohlednit? Jak zohlednění aplikovat při výpočtu?

Takže to shrnu, pane Jožine: Nejste schopen prokázat, že by existoval jednoznačný, určitý a srozumitelný algoritmus výpočtu k rozúčtování nákladů na vytápění. To, co jste zde citoval, takovým algoritmem není.

Vaše neznalost zjevně vychází z toho, že jste nikdy neprogramoval, ani jste nikdy nesestavil tabulku v programu Excel či Calc, ani jste nikdy nepočítal rozúčtování nákladů pro dům. To byste věděl, že s takovými neurčitými a nesrozumitelnými podklady nelze nic ani naprogramovat, ani žádnou použitelnou tabulku sestavit, ani nic prakticky rozúčtovat. Ve Vašem textu chybí snad všechny potřebné informace a vstupní hodnoty.

Netušíte co je algoritmus neboli postup výpočtu. Algoritmus je určitý pouze tehdy, když kdokoliv při použití shodných vstupních údajů dojde vždy ke shodnému výsledku. V tomto případě algoritmus zcela chybí, a bez něj žádný výpočet podle zákona a vyhlášky nelze provést.

Takže mám pravdu já, a Vy nikoliv. Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.