Vložil lake, 30. Červenec 2015 - 16:07

Pane Pivodo,

z popisu ve vyhlášce plyne naprosto srozumitelně, že vyhláška je paskvil a neobsahuje co má obsahovat – totiž použitelná pravidla rozúčtování služby vytápění s použitím náměrů indikátorů. Tato pravidla si tedy musíte vymyslet a schválit v domě sami, ať chcete či nechcete. Tím okamžikem ovšem přestane pro dům platit vyhláška č. 372/2001 Sb., protože máte vlastní schválená pravidla podle zákona č. 67/2013 Sb..

Na obsah vyhlášky se tedy můžete v tom okamžiku zvysoka – inu – jak to jen říci …
---------------------------------------------------------------------------------------

Pokud se nebudeme bavit o postupu rozúčtování (který ve vyhlášce chybí) a soustředíme se jen na postup (algoritmus) provádění úprav, pak míním, že jej vyhláška popisuje srozumitelně. Bude se postupovat takto:

  1. Stanovíte si přípustnou konečnou chybu rozúčtování D [Kč], řekněme D = 5.
  2. Vypočítáte průměrný náklad na vytápění na 1 m2 započitatelné podlahové plochy domu.
  3. Celkové náklady Nc [Kč] se rozúčtují nějak neznámo jak (vyhláška neobsahuje postup neboli algoritmus rozúčtování s použitím náměrů!!!).
  4. U bytů s náklady na 1 m2 nižšími než 80% průměru domu se provede korekce nákladů směrem nahoru na 80% průměru domu. Tím je rozúčtování pro tyto byty ukončeno.
  5. U bytů s náklady na 1 m2 vyššími než 200% průměru domu se provede korekce nákladů směrem dolů na 200% průměru domu. Tím je rozúčtování pro tyto byty ukončeno.
  6. Od částky celkových nákladů Nc se odečtou korigované náklady stanovené v krocích č. 4 a č. 5:
    Nc – suma(Nk) = Nz [Kč]
  7. Je-li Nz ≤ D, rozúčtování je ukončeno pro všechny byty.
  8. Je-li Nz > D, za celkové náklady se dosadí Nz, ze seznamu bytů se vyškrtnou ty, u kterých je rozúčtování ukončeno, a celý postup se zopakuje od bodu č. 3.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.