Vložil FrantaF, 20. Červen 2015 - 17:00

Se současnými limity (±40) je u 8 bytů počet dílků na jednotku plochy po polohové redukci v průměru o 25%. U ostatních 88 bytů zvýšen o 7,4% redukcí nadlimitních dílků. Pokud budou schváleny limity –20 a +100 pak bude u 59 bytů počet dílků téměř stejný jako nyní a u 24 bytů (topících pod 80%) zvýšen v průměru o 40% (se značnými rozdíly). Nejsou to hodnoty celkových nákladů, ale pouze hodnoty spotřební složky.

Pokud dochází k těmto změnám, pak je naše neošetření úniků z rozvodu zanedbatelné. Opakuji, že naše svislé rozvody u čtyřpodlažního bytu nejsou trvale horké ale naopak většinu času netopí, takže poměr ploch trubky a radiátoru neurčuje výši úniku. Pokud bude nutno úniky z rozvodů ošetřit, nebudu měřit a počítat korekce, budu prosazovat levnější, přirozenější a jistější opatření, kterým je isolace trubek. Již dříve jsem se zde o tom zmínil. Nebude to u nás znamenat velký problém.

Často se tu vyjadřujete jako znalec vlastností všech domů ale někdy se také mýlíte. Bydlím náhodou ve třípokojovém bytě. V zatepleném domě se čtyřmi domovními stanicemi mám celkový roční náklad za teplo ve výši asi 9 až 10 tisíc Kč. Ve srovnání s ostatními byty jsem málo nad celkovým průměrem. Nevím, jak jste „zjistil“, že máme etážové rozvody (zdroj na stejném podlaží). Každá domovní stanice dodává teplo do 24 bytů. Zopakuji, že máme 4 podlaží. Svislé stoupačky nevedou vždy do jednoho pokoje, ale pokud je to možné i do dvou sousedících pokojů stejného podlaží.

Mé označení Vašeho výroku, „že zákon jasně znemožňuje měření tepla“ bylo přehnaně stručné. Bylo vyvolán těmito Vašimi výroky: „Mohu pouze zopakovat, že zákon jednoznačně a bez výjimky požaduje instalaci indikátorů na VŠECH otopných tělesech“; „… otopnými tělesy jsou i úseky jakéhokoliv topného potrubí v bytech, jestliže nemají předepsanou izolaci proti tepelným ztrátám“, dále, že nás zákon nutí osadit i tyto trubky indikátory. Podle Vás jsem se mýlil. Nebudu to vyvracet, budu si myslet, že jste nás chtěl pouze upozornit na dokonalé měření denostupňovou metodou. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.