Vložil lake, 17. Červen 2015 - 3:19

Vlastník15 napsal: „Jiný odstín není problém, žádná škoda nevzniká. Jak by jste někoho mohli poškodit dodatečným výběrem jiného odstínu?“

To je velmi hloupá otázka. Pan Vlastník15 nerozumí zjevně tomu, že SVJ je pouhý sluha vlastníka domu. Jestliže vlastník domu rozhodl, že chce dlažbu v odstínu světle béžová (číslo odstíny 4825), pak je to pro výbor rozhodnutí závazné. Jedině vlastník domu může své rozhodnutí změnit. Pouhý sluha to za něj udělat nemůže. Takže tazatel navrhl správně: obejít vlastníky jednotek a nechat je podepsat dokument, že souhlasí se změnou.

Pane Vlastník15, představte si na chviličku, že si objednáte úpravu Vaší vlastní koupelny. Vy byste se smířil s tím, když obkladač začne Vaši koupelnu obkládat bez varování trochu jiným odstínem s jiným vzorkem? A jakpak se zachováte, když Vás ten obkladač začne přesvědčovat, že jeho výáběr je vlastně hezčí, a mnohem lepší než ten obklad, který jste si do koupelny objednal Vy?

Copak uděláte? Řeknete si snad „Jak by mne mohl někdo poškodit dodatečným výběrem jiného odstínu?“ Kdepak. Nejspíš zareagujete úplně jinak. Zarazíte obkladači jeho činnost a zatelefonujete jeho šéfovi, že chcete v koupelně právě ten odstín, který jste si s manželkou vybrali a který jste zhotoviteli předem odsouhlasil. A ten neschválený obklad se z Vaší koupelny vymlátí kladivem, na náklady toho obkladače nebo na náklady jeho šéfa.

Pane Vlastníku, Vy zřejmě patříte k těm členům výborů, kteří si myslí, že jsou chytřejší než všichni vlastníci jednotek dohromady. Myslíte si, že si v domě můžete dělat co uznáte za vhodné. Takže budete svévolně měnit barvu dlažby; změníte dodavatele, i když shromáždění vybralo jiného; podepíšete smlouvu na vyšší cenu díla, než shromáždění schválilo; podepíšete dodatek ke smlouvě na vícepráce, které vůbec nebyly v plánu.

Kvůli takovým jako jste Vy se pak vlastníci jednotek v tolika domech zlobí, vztekají a jsou znechuceni. A přitom je to jejich dům, jejich chodba, jejich dlažba, jejich peníze.

Je pro vás problém toto pochopit?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.