Vložil Pub (bez ověření), 31. Březen 2015 - 0:58

Lake: „…zálohy se vypořádají s plátcem záloh a tímto plátcem je pro SVJ vždy vlastník…“

Stejně jako odlišujete „fond oprav“ od „příspěvků na správu domu“, odlišujte laskavě „plátce záloh“ (tzn. zasilatele financí na bankovní účet") od „vlastníka“ (dlužníka) zmíněného v §1935 NOZ se kterým řešíte přeplatek. V SVJ-Jurášková je plátcem „Majitel“. Je logické, že SVJ vrátí přeplatek „Majiteli“, který je tam zároveň „plátcem záloh“ (veškerých, protože Jurášková neuvedla jinak). Ale třeba v mém případě, jsem bezproblémově používal tři „plátce záloh“ z nichž jen dva byli vlastníci. A asi bych nebyl nadšen, kdyby nějaký trouba z SVJ poslal 50% mého přeplatku „plátci záloh“ (tzn. mému zaměstnavateli), protože si zrovna přečetl jen toto Vaše moudro.


Lake: „…nezáleží vůbec na tom, z jakého účtu byly zálohy hrazeny. A nezáleží ani na tom kdo je vlastníkem účtu či účtů, ze kterých platby přicházely…“

Kdybyste o „plátci záloh“ nemluvil v OBECNÉ ROVINĚ tzn. o zasilateli financí na bankovní účet, ale hned uvedl, že „plátcem záloh“ je jen vlastník a to dlužník z pohledu SVJ a podle §1935 NOZ – nemuseli by si tady Mrzout s Jss cintat na pentli a Vy byste nemusel nechat cloumat prchlivost svým majestátem. Je Vaše chyba že píšete tak, že Vám rozumí jen autisté.


Bez diskuze není porozumění. Bez diskuze zde, by třeba někdo uvěřil Vám a „to být chyba“. Na tom já trvat, až do hořký konec.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.