Vložil Pub (bez ověření), 30. Březen 2015 - 16:14

Mrzoute, je dobře že jsme si zde popovídali (o něčem kde NEJSME ve sporu), ale jaksi zapomínáte na to hlavní:

„Jurášková“ napsala: „Majitel platí pravidelně každý měsíc zálohy do fondu oprav a za služby.
Komu náleží PŘEPLATEK za služby? “

a Lake napsal: „přijatá záloha se vypořádá s PLÁTCEM této zálohy

Tak, teď si to pěkně pomalu v hlavě projděte a sám si ujasněte jestli je Vaše „povídání o tom, jak řešíte omylem zaslanou měsíční platbu“ totéž na co se ptá „Jurášková“. Pokud tak učiníte nejprve s rozumem namísto s emocemi, přijdete na to, že zjevně nikoliv.

Třeba já to tak teď již nemám, ale v minulosti jsem já platil 40%-cash můj zaměstnavel zasílal bankovním převodem 50% a spoluvlastník bankovním převodem 10%. To byly 3-platby ze 3 účtů. Já to SVJ řekl, a SVJ to takto akceptovalo (resp. bylo mu to fuk). Přeplatek se ale vracel na účet o který si SVJ řeklo mně (vlastníkovi) před jeho vyplacením. No problem.

Podstatné je, že Lake by 50% přeplatku zřejmě automaticky vrátil převodem mému zamestnavateli. Super. …ne, vlastně Shit.


Teď ještě ke konci čtu ten, trolla výkřik o trollech. No, já nenapsal že přeplatek vrátím „plátci zálohy“ a nesnažím se tady nikomu vklínit do hlavy, že „plátcem zálohy“ je „dlužník – vlastník“ i kdyby mu účet ze kterého platba přicházely nepatřil, že. Z §1935 NOZ jasně plyne, že NE-„plátci zálohy“ (JAK TVRDÍ LAKE) se má přeplatek vraceti, ale „dlužníkovi“.

Všimnětě, že §1935 popisuje chování dlužníka, nikoli správce (§1190 NOZ) v situaci, kdy má rozhodnout co s přeplatkem (ročním!)

Já rozumím, že ten kdo tady všude vidí trolly, bude teď souznit se všemi kteří nepochopili, o čem vlákno je: Je o vracení přeplatku za služby a paní „Jurášková“ neví zda jej vrátit nájemci bo majiteli…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.