Vložil lake, 23. Únor 2015 - 8:33

Bohužel – co píšete je pro mne nesrozumitelné. Není zřejmé jaké bylo vaše právní postavení v roce 2014. Nevím z jakého právního důvodu městská část rozhodovala o platbách a z jakého právního důvodu jste je hradil Vy. Na správu bez vzniku společenství měla být použita pravidla uvedená v prohlášení (§ 1191 NOZ).

Jisté je to, že zálohy nemohou být určeny na fond právnické osoby. Záloha je záloha. Neměl jste tedy hradit vůbec nic na takový podivný účel.

Znovu zopakuji: pokud jste hradil k rukám osoby odpovědné za správu domu před vznikem SVJ, vyzvěte tuto osobu jako příkazníka k předložení vyúčtování a k vrácení přeplatku na Váš účet (§ 1135, § 2435 NOZ). Případný přeplatek samozřejmě nenáleží SVJ, ale Vám!
------------------------------------------------------------------------------

Pokud jde o platby od ledna 2015 na účet SVJ(2012): Jisté je to, že žádné zálohy na správu Vám nebyly nikdy předepsány. Takže ohledně záloh jsem měl pravdu já: vaše SVJ(2012) vybírá příspěvky, nikoliv zálohy.

Přečtěte si prohlášení a stanovy. Já je neznám a netuším jakým postupem se ve vašem SVJ určuje výše příspěvků na správu, ani zda je mohl výbor stanovit sám svým rozhodnutím v lednu. Vy o tom nic nepíšete, takže nemůžete dostat žádnou použitelnou radu.

Jsou-li nesprávnosti ve svolání shromáždění, v dostupnosti podkladů k jednání, či je-li přijaté usnesení nesrozumitelné či neurčité, může se vlastník jednotky podle okolností obrátit i na soud (§ 1209, § 1139).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.