Vložil lake, 9. Leden 2015 - 5:24

Pane P_V,
zjevně jste vůbec nepochopil jaký je právní důvod pořízení vodoměrů společenstvím. SVJ poskytuje službu „dodávka vody“ a své vodoměry bude používat k rozúčtování této služby. Je tedy oprávněno si vodoměry pořídit vlastním nákladem, stejně jako například dodavatel vody je vlastníkem předávacího domovního vodoměru, distributor elektřiny je vlastníkem elektroměru a distributor plynu je vlastníkem plynoměru pro Váš byt.

K tomu jste napsal tento nesmysl: „… že SVJ koupí a nainstaluje komukoliv cokoliv, co je pevně instalovaná součást bytu …“
Z Vašeho zmatečného tvrzení je zjevné, že jste nepochopil dokonce ani to, že vodoměry v majetku vlastníků jednotek nebudou měněny nákladem SVJ. Naopak, zůstanou v jejich majetku jako suvenýr. Napsal jsem to naprosto jasně i pro osobu s rozumem průměrného člověka. Společenství si k plnění svých povinností pořídí vodoměry jiné, vlastní.

Právě vlastnické vztahy jsou důvodem, proč SVJ musí ponechat původní vodoměry jako suvenýry jejich vlastníkům. Nemůže svévolně odebrat a zpeněžit cizí majetek, což zde radil jeden zcela zmatený diskutující.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.