Vložil lake, 7. Leden 2015 - 21:38

Prohlášení vlastníka může být pouze jedno. Nemohou být dvě. Ať už je na katastrálním úřadu uloženo to první, nebo to druhé, jisto je, že prohlášení je vadné. Vodoměry v domě nejspíše v roce 2005 byly a měly tedy být uvedeny buď jako společné technické zařízení domu, nebo jako součást jednotek.

Řešte věc s vodoměry jinak: namísto „výměny“ vodoměrů se odhlasuje pořízení a instalace nových vodoměrů. Budou v majetku SVJ – právnické osoby. Umístí se do potrubí na místo dosavadních vodoměrů. Ty se po vymontování ponechají jejich současným držitelům jako suvenýry.

Nezapomeňte hlasovat o způsobu úhrady. Do úvahy přichází buď úhrada příspěvku podle spoluvlastnických podílů, nebo náklad pořízení + montáže se bude „rozpouštět“ po dobu 5 let v nákladech na poskytování služby dodávka vody.
----------------------------------------------------------------------------

K Vaší otázce „co se stane když někdo neumožní montáž“: To pro teplou vodu řeší vyhláška č.372/2001 Sb. Pravidla pro studenou vodu máte mít schválena od roku 2005. Nejsou-li taková pravidla, mělo by se teoreticky postupovat podle zákona č.67/2013 Sb.. Tedy rozúčtovat studenou vodu podle počtu osob.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.