Vložil lake, 23. Prosinec 2014 - 21:34

Pane strýci, už jsem vás upozornil v jakých dokumentech je třeba hledat odpovědi. Je třeba,abyste si přečetl prohlášení vlastníka. Prohlášení podle § 4 ZoVB povinně obsahuje „pravidla pro přispívání spoluvlastníků domu na výdaje spojené se správou, údržbou a opravami společných částí domu, popřípadě domu jako celku, …“.

Stále se zde bavíme o těchto pravidlech, ale Vy je neznáte. To je pak každá rada nemožná.

Pokud jde o přijaté usnesení, žádné požadavky NOZ tím zavedeny nebyly. K tomu by muselo dojít pžřes změnu prohlášení vlastníka. Pravidla pro přispívání na správu domu jsou tedy stála stejná. Usnesení pouze ukládá výboru, aby cosi sdělil subdodavateli. Vám tím nevznikly žádné povinnosti. Činnost subdodavatele (smluvního správce) Vám může být ukradena: nejste s ním v žádném právním vztahu. On Vám nic nepřikazuje, není oprávněn od Vás nic vyžadovat. Jakékoliv papíry od smluvního správce můžete spláchnout do záchodu.

Jinak by tomu bylo, kdyby smluvní správce zastupoval SVJ při určitých činnostech správy domu. K tomu by se ovšem musel prokázat plnou mocí od zmocnitele. Ale to musíte vědět Vy, jaké jsou právní vztahy, a zda plná moc je např. obsažena ve smlouvě mezi SVJ a smluvním správcem.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.