Vložil lake, 27. Září 2014 - 14:56

Kubo, princip je ten, že Vy jako vlastník jednotky jste pro rozúčtování služeb počítán vždy. I když jste na prázdninách, nebo v zahraničí.

U ostatních osob je princip takový, jak jsem Vám napsal.

Pokud jde o nájemní smlouvu, rozhodující je doba dvou měsíců. Kdybyste měl smlouvu pouze o poskytování ubytovací služby (jednotlivá přespání), pak nejde podle zákona o osobu rozhodnou pro rozúčtování služeb, protože nejde o „žití v jednotce“ po dobu dvou měsíců nepřetržitě. V takovém případě je na SVJ, aby si schválilo a do stanov zavedlo pravidlo zda a jakým způsobem se bude započítávat např. poskytování ubytování 3 dny v týdnu, nebo pouze o víkendech.

Zákon je formulován hloupě: napsali jej zmatkaři a schválili neználci, kteří nevědí ani co je počítání času. Doba „dva měsíce“ uvedená v zákonu je souvisle plynoucí čas od daného data do daného data. Něco úplně jiného by byl údaj „déle než 60 dní v kalendářním roce“. To by se sčítaly jednotlivé dny v průběhu celého roku.

Ale nemůžeme přece žádat od našich zákonodárců, aby rozuměli tomu, co schvalují, nebo aby alespoň rozuměli základním právním pojmům. Namísto toho ti tupci celé dny jednají a hlasují o tom důležitém problému, zda pan Kalousek měl či neměl právo označit kteréhosi bývalého příslušníka Veřejné bezpečnosti za „komunistického fízla“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.