Vložil Misme, 12. Červen 2014 - 8:39

Venco, nebojujte se mnou, já nejsem nepřítel, já Vám jen podávám informace, které, jak se mi zdá, Vám příliš nejdou pod nos. V daných souvislostech tohoto vlákna jsem jen ventilovala náš příklad jako vhodný k následování – není nám bráněno ve výměnách (nejen radiátorů), ale výměnu podniká dotyčný pouze na základě povolení a zcela na vlastní náklad a riziko s tím, že si takto vymazlené bydlení bude užívat, dokud mu bude byt patřit, ale jakmile bude byt opouštět, zůstávají povolené výměny na místě jako součást inventáře a po celou dobu životnosti s ním bude zacházeno stejným způsobem, jako s původním vybavením v ostatních bytech. Spoluvlastnictví je nejhorší forma vlastnictví, proto je zapotřebí nastavit a dodržovat pravidla, která minimalizují četnost konfliktních situací a rozčarování.

Pokud jde o spravedlnost rozúčtování, přestože jsem žádnou zde doporučenou studii nečetla, udělala jsem si svou vlastní a jelikož nemám pochyb, že měření a rozúčtování v současné podobě je akorát habaďůra na občany užívající byty v domech s byty a zlatý důl pro ty, kdož bez jakékoliv kontroly a hrozeb sankcí v této branži „rejžují“ a v níž mě momentálně nejvíc žere to, že generují příslušné koeficienty metodou náhodných čísel s posvěcením „strany a vlády“, po vyčerpání všech známých eskalačních postupů jsem problém naservírovala přímo na ministerstvo. Mám přiděleno číslo jednací a očekávám odpověď.

Pokud jde o montáž indikátoru, naprosto souhlasím s Vašim tvrzením. Ale problém není mezi námi dvěma, ale mezi Vámi a Vaším SVJ. Upřímně řečeno, pokud Vám tvrdí, že Vám naúčtují 300%, tak mám pochybnosti o kompetentnosti dotyčných a tedy i o tvrzení ohledně vlastnictví radiátorů. Čistě teoreticky – když jsou radiátory vlastníka bytu, tak mu zajisté nemůže nikdo bránit je při stěhování odpojit a ponechat jen stoupačky. Dál už si to domyslíte, ne?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.