Vložil lake, 17. Květen 2014 - 10:52

Děkuji za upřesnění údajů. Vaše rozúčtování je vadné.

Je uvedeno „jednotek za rok 10“. Deset jakých jednotek??? Vzápětí se uvádí počet jednotek za rok 35.3. To jsou tytéž jednotky? Proč jsou zde dvě různá čísla? Vyúčtování je neurčité a nesrozumitelné.

Teplá voda: má se použít hodnota „velikost podlahové plochy“, nikoliv vytápěná plocha. Dodávka TUV nemá s vytápěním vůbec nic společného.

Cena vody: máte uvedeny dvě rozdílné ceny. To by bylo možné pouze v případě, že do domu se dodává studená voda od jednoho dodavatele a TUV od jiného dodavatele (tzv. třítrubkový systém). V každém okruhu by pak vstupní cena vody byla odlišná. Pokud se ale do domu přivádí pouze studená voda a TUV se z ní připravuje ohřevem v domovním výměníku, pak dvojí cena je hrubou chybou. Voda je v tom případě pouze jedna a má jedinou dodavatelskou cenu (cena za m3 na předávacím domovním vodoměru) a jedinou „vnitřní“ cenu (cena za m3 na bytových vodoměrech).

Nejasný (neurčitý) údaj „odečty TUV – 186,58,– za jednotku“. Co je tou jednotkou? Jde o cenu za ohřev 1 m3 teplé vody? Pak k tomu chybí údaj o jednotce „Kč/m3“. Nebo jde o pevnou částku za provedení odečtu vodoměru v bytě? Pak k tomu chybí údaj o jednotce „odečet“ a tato částka není součástí platby nájemce.

Co znamená (podruhé uvedený) neurčitý údaj „jednotek za rok 10“??? Deset jakých jednotek???

Ve vyúčtování není uvedena jednotková cena za ohřev TUV v Kč/m3. Jde o povinný údaj. Údaj 545.91 Kč/GJ by byl použitelný pouze v případě, že do bytu se teplo dodávalo přes bytové měřidlo tepla (kaloriometr). Pak ovšem ve vyúčtování k tomu chybí údaj o náměru tohoto kalorimetru (v GJ či kWh).

Z údajů, které uvádíte, tedy nelze stanovit spotřební složku. Museli bychom znát

  • počet naměřených jednotek na bytovém vodoměru TUV v m3 a jednotkovou cenu tepla v TUV v Kč/m3, nebo
  • počet naměřených jednotek na bytovém kalorimetru v GJ a jednotkovou cenu tepla v Kč/GJ.

Tedy nelze vůbec vyčíslit celkový náklad na ohřev TUV u konečného spotřebitele. Vyúčtování je vadné i z toho důvodu, že zřejmě neobsahuje všechny údaje předepsané vyhláškou. Reklamujte.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.