Vložil Votočka, 10. Únor 2014 - 13:04

Ne, nemůže a ano může.

Na výtahy se vztahuje nařízení vlády č. 27/2003 Sb., potažmo zákon č. 22/1997 Sb. Platí, že výtah nově uváděný do provozu musí splňovat technické a bezpečnostní parametry uvedené v oněch předpisech, které jsou v souladu s povinnosti uloženými EU. Opakuji – NOVĚ UVÁDĚNÝMI DO PROVOZU. Tedy samostatné kabinové dveře jsou POVINNÉ.

K otázce zda vás družstvo může k něčemu nutit se lze vyjádřit tak, jak jsem uvedl. Jde o úhel pohledu, respektive o vztah mezi družstvem a vámi.

Musíte si ujasnit, kdo jste vy ve vztahu k družstvu. Jste člen/členové družstva a byt/byty máte v nájmu nebo byt/byty vlastníte.

Nájem = byt/byty a dům jako celek je v majetku družstva a tedy ono a pouze ono rozhoduje co a jak se bude s majetkem dít a jak se s ním bude nakládat. Vrcholným orgánem družstva je členská schůze a ta má právo družstvu určit co, kdy a jak má konat.

Vlastníte-li byt/byty, pak lze uvažovat zda jste SVJ. Definice – viz zdejší obsáhlá diskuze. A dále je nutno uvažovat o roli správce.

Pojmy správce, SVJ a družstvo se zde ventilovali již mnohokrát a je nutno si definovat v jakém se nalézáte postavení, tedy kdo má právo rozhodovat a konat.

Přeji Dobrý den

Votočka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.