Vložil lake, 14. Prosinec 2013 - 2:29

Pane JČ, Vy jste prostě hádavý kverulant. Vymýšlíte si absurdní situace takové, aby neměly řešení, a pak tvrdíte, že za to může lake.

Napsal jste: „Modelová situace je ta, že i když uděláte vaši svatou Reserve study, tak do ní prostě nebudete dávat u novostavby desítky tisíc např. na výtah hned z počátku“

Nepochopil jste snad plánování ani účel dlouhodobých záloh. Pak není divu, že se zde vyjadřujete jako brouk Pytlík. Když udělám Reserve Study, pak právě do ní budu dávat rovnoměrně a od samého počátku rozložené VŠECHNY budoucí náklady s výhledem na 30 let dopředu. Pokud to nechápete, pak jste nepochopil k čemu slouží v SVJ dlouhodobé zálohy.

Jde právě o to, že každý, kdo dům „vybydluje“, by měl zálohově přispívat na budoucí nutné opravy. Jestliže máte v domě pět let starý výtah za milion, vyjde Vám v Reserve Study, že za 30 let se výtah bude generálkovat. Má se tedy skládat ihned ode dneška 2381 Kč měsíčně, aby SVJ ten milion za 35 roků mělo na kontě. Nediskutujte o zálohových platbách, když nevíte o co jde a na co jsou určeny.

A prosím nepište zase ty stesky že si to vlastníci neodsouhlasí. To je pouze Váš problém a problém vlastníků ve Vašem domě, vážený pane. To není problém který by způsobil lake. Až se vám pokazí výtah a nebude na opravu, choďte do schodů pěšky. Já Vám to ze srdce přeji, pokud nejste schopni v domě sestavit dlouhodobý plán a vlastníci nechtějí skládat zálohy podle něj. Každý má to, co si zaslouží.

A pomalost soudního vymáhání v tomto státě také nezpůsobil lake, vy popleto. To už jsou u Vás paranoidní představy – že lake má prsty ve všem. Možná jsem způsobil i povodně v roce 2008 a sucho v létě 2012. Jak jsem napsal: jste kverulant a stěžujete si stále dokola jen proto, abyste si stěžoval.

Napsal jste: „Ale v reálném světě to tak nefunguje a z něčeho SVJ ty faktury zaplatit musí.“

Nu, je vidět, že o reálném světě nevíte nic. Jen vymýšlíte příběhy, které se nestaly ani nestanou. Pokud jsou vlastníci jednotek ve vašem domě stejně natvrdlí jako výbor a nedokázali jste si ani schválit a vybírat přiměřené zálohy podle zákona, ani jste si nezajistili přes SVJ úvěrové financování, pak věřitelé budou dlužnou částku vymáhat na ručitelích ze zákona. A ručiteli za závazky SVJ jsou vlastníci jednotek. Přečtěte si ZoVB alespoň jednou, tam to najdete.

Prosím odpovězte:
Jestliže – podle Vašeho příkladu – vlastníci ve Vašem domě nehradí ani předepsané zákonné zálohy na správu domu a Vy to z nich nemůžete vymoci (pro údajnou pomalost soudů), proč se tedy domníváte, že budou poslušně a ihned hradit Vámi předepsané protiprávní zálohy na budoucí havárie?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.