Vložil lake, 13. Prosinec 2013 - 12:08

Pane JČ,
na co si vlastně stěžujete? Jsou-li ve Vašem SVJ řádně schváleny zálohy na správu domu a pozemku, může je SVJ vymáhat i soudně. Ovšem pokud vlastníci jednotek ve Vašem domě neschválili dlouhodobé zálohy, nemají ani vytvořený „finanční polštář“ pro případ poruch a havárií. Takže budou chodit při poruše výtahu do schodů pěšky, dokud se na opravu nesloží. To je jejich věc a jejich problém. Proč se s tím obracíte na mne? Mám to vyřešit za vlastníky a za Váš výbor?

O zálohách a jejich výši na následující měsíce a roky rozhodují vlastníci jednotek ve Vašem domě hlasováním. Pokud výbor nesestavil Reserve Study a vlastníci si neodhlasovali dostatečné zálohy s dlouhodobým výhledem, o s tím mám já společného? Obraťte se s výzvou raději na členy Vašeho SVJ.

Možná je vlastníkům milejší neplatit zálohy, nýbrž složit příspěvek teprve až nastane potřeba. Možná jim výbor prostě neřekl kolik peněz bude v následujících 30 letech dům potřebovat a kdy. Zkrátka – vyřešte si to ve Vašem SVJ: o plánu záloh na správu rozhoduje většina přítomných (§ 11 odst. 2 ZoVB).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.