Vložil lake, 12. Prosinec 2013 - 6:45

Důvod proč neplatit „naslepo“ nespočívá v tom jakou výši úroku si snad sjednalo SVJ. Výše úroku je bezvýznamná.

Ten důvod je mnohem jednodušší: je normální neplatit nikomu nic bez právního důvodu. Pokud snad vlastník jednotky chce dávat svému SVJ nějaké dary do nějakého fondu, nebo do klobouku paní předsedkyně, je to jeho dobrovolné rozhodnutí, ale vymáhat to na něm nelze.

Dobrovolný dárce si musí uvědomit, žte nebude oprávněn zjišťovat na co SVJ jeho dar použilo. SVJ mu není povinno poskytnutý dar vyúčtovat, ani mu nebude nic z jeho daru vracet. Pokud i za těchto podmínek chce věnovat nějaký „příspěvek do fondu“, je to jeho volba.

Pan Miroušek není zřejmě schopen rozpoznat, že je rozdíl mezi rodinným domem a bytovým domem. Že je rozdíl spořit si sám, a nebo sypat peníze cizí osobě, která ani není schopna sdělit proč bych je měl hradit, a navíc mi z nich nikdy nic nevrátí.

Já jako vlastník jednotky od SVJ nedostávám žádné peníze bezdůvodně a totéž platí i obráceně. Pokud si členové výboru ani nedovedou přečíst v zákonu č. 72/1994 Sb. jak se nazývají zákonem vyjmenované důvody k úhradě, pak má SVJ velký problém.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.