Vložil X (bez ověření), 22. Říjen 2013 - 10:15

Toto je názorná ukázka toho, o čem jsem již psal níže. Lidé v přízemí a 1. patře výtah nechtějí, protože ho nepotřebují, zvlášť když mají zdravé nohy. Těch pár schodů vyběhnou 2× rychleji než kdyby jeli výtahem. Výtah sousedící s bytem jen zvýší hluk, ale nic jim nepřinese. V domě tak vzniknou zpravidla dvě antagonické skupiny, které na sebe začnou vytahovat věci, které se stavbou výtahu nikterak nesouvisejí (netopí, v bytě nebydlí, dělá hluk a nepořádek, pradědeček byl konfident Gestapa, apod.)

Pro věc samu je relevantní pouze to zazděné okénko. Ostatní věci jsou na jiný spor. Je příznačné, že vlastník v 5. patře okénko lehce oželí, ale vlastníkovi z 1. patra stejné okénko poslouží jako nástroj blokování stavby výtahu.

Spor o výtah skončí patrně u soudu. Šachta byla nejspíš zamýšlena jako výtahová. Z historických důvodů (krise, válka, Vítězný únor) nebyl výtah vybudován, šachta byla využita jako větrací. Nyní chce většina vlastníků navrátit šachtu původnímu účelu. Vlastníky v přízemí se podařilo uplatit zateplením, což vadí paní Koulové, neboť přišla o přirozené spojence. Další vlastník v 1. patře s výtahem také souhlasí, neboť je příbuzným vlastníka v nejvyšším patře. Takže zbyla už jen paní Koulová, jako ten příslovečný kůl v plotě. Proto se výbor rozhodl řešit problém silou. Jak dopadnou u soudu nelze předjímat. Lze však dopředu říci, že to bude trvat dlouho a stát to bude spoustu peněz. Advokáti si už mnou ruce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.