Vložil lake, 27. Září 2013 - 7:41

Na nesmyslné dotazy dále odpovídat nebudu.

  • Napsal jste, že z 20 bytů je 7 v „osobním“ vlastnictví. To je nesmysl: každý z 20 bytů má svého vlastníka, ale Vy zřejmě stále netušíte kdo ti vlastníci jsou.
  • Tvrdil jste, že z 20 bytů je 13 družstevních, že družstvo vlastní podíl 65%. Pak jste tvrdil, že dvě osoby odlišné od družstva mají jako spoluvlastníci společně podíl 65%, kromě nich jsou v domě další vlastníci v počtu 7, takže podíl družstva může činit odhadem do 10%.
  • S tím je ovšem v rozporu Vaše opakované tvrzení, že pouze družstvo je neplatičem. V takovém případě by SVJ obdrželo z předepsaných 69000 Kč alespoň 62000 Kč (odhad bez 10% záloh družstva). Píšete ale, že výběr záloh byl pouze 17900 Kč, takže neplatiči mají 74% podílů. Je zřejmé, že neplatí i jiní vlastníci, nejen družstvo.
  • Rozdáváte jakési evidenční listy nájemcům, což je nesmyslné a právně nevýznamné jednání. Povinnost hradit má vlastník bytu, nikoliv nájemce bytu.
  • Napsal jste: „… vsetci vedia kolko maju platit, kolko z financii ide an aku polozku. 170 spravkina 30 odmena predsedovy 20 fond oprav“. Ale o tom se zde přece vůbec nebavíme. Co jmenujete je jakási směsice příspěvků na správu a neoprávněné zálohy 20 Kč/měsíc na neznámý protizákonný účel. Toto nejsou předepsané zálohy na služby.
  • Rozeznáváte rozdíl mezi správou domu a zajišťováním služeb? A máte vůbec ve stanovách vyjmenováno které služby do bytů zajišťuje SVJ? Předali jste vlastníkům (nikoliv nájemcům) prokazatelně předpisy záloh na tyto služby? To jsou základní otázky pro případ, že dojde na soudní vymáhání plateb.

Na závěr: Používáte pojem „fond oprav“ a dokonce si na tomto nesprávném termínu hrdě zakládáte. Z toho je zřejmé, že Vám není pomoci; nejste přístupný racionálním argumentům. V tomto vláknu tedy končím pro zmatečnost Vašich dotazů. Bůh pomáhej vašemu SVJ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.