Vložil lake, 23. Srpen 2013 - 5:17
  1. Označení SVJ(2000) se vztahuje na právnickou osobu podle zákona č. 72/1994 Sb. po novele č. 103/2000 Sb.. Označení SVJ(2012) používám pro právnické osoby, které budou teprve vznikat podle zákona č. 89/2012 Sb., počínaje rokem 2014.
  2. Zmatený dotaz, bohužel nerozumím.
  3. Členové expertní skupiny KANCLu nedokážou vyložit znění NOZ a nedovedou počítat od jedné do pěti. To jsem prokázal, text je zde: http://www.portalsvj.cz/…podle-kanclu#…. V této diskusi jsem prokázal nesprávnost jejich tvrzení, že k vytvoření (neexistujícího) Prohlášení podle zákona č. 89/2012 Sb. je třeba sepsat změnu tohoto (neexistujícího) prohlášení. Viz zde: http://www.portalsvj.cz/…ctu-svj-2000#…. Pokud nerozumíte, nemám k tomu co dodat.
  4. Nezajímá mne zda někdo má názor jako já. Nejsem ovce uvnitř stáda, pane. Nedokážete-li vlastní úvahou posoudit co je v souladu s právem, ani nejste schopen najít si právníka, který by Vám to sdělil, pak mé příspěvky zřejmě nejsou určeny pro Vás.

Jednu radu pro Vás ale mám:
Chcete-li testovat jak je to tedy s tím prohlášením, zeptejte se KTERÉHOKOLIV právníka, zda může právně existovat změna smlouvy, jestliže samotná smlouva neexistuje – nebyla nikdy uzavřena. Zeptejte se jej, zda ke koupi automobilu od pana Vomáčky s ním máte sepsat kupní smlouvu, nebo změnu kupní smlouvy. Zeptejte se, zda při leteckém zájezdu do Turecka sepisujete s cestovní kanceláří úplně novou smlouvu, nebo změnu loňské smlouvy (to jste jel autobusem do Bulharska a účastníci byli jiní).

Expertní skupina KANCLu je nebezpečná právě proto, že vypouští chybná tvrzení a protiprávní nesmysly, které se pak zveřejňují pod hlavičkou ministerstva. Běžní lidé jsou tím uváděni ve zmatek a omyl. Vy jste toho příkladem.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.