Vložil lake, 14. Srpen 2013 - 13:29

Pane X, už zase vymýšlíte fantazie, člověče. Pan Nováček se nikde v této diskusi nezmiňuje, že by mu bylo něco předepsáno k úhradě paušálem. Že by dostal do ruky vyúčtování správy od SVJ, ze které by něco takového vyplývalo. Pan Nováček pouze píše stále dokola o jakési tajemné dohodě, o které nikdo nic neví, a o tom, že bude jako Robin Hood bránit práva chudých a utlačovaných, i když k tomu nedostal jejich souhlas.

A mimochodem – už čtyřikrát jsem mu napsal jak se má zachovat, až nějaký takový předpis či vyúčtování dostane. Že to nechápete ani napočtvrté není můj problém …

K pojmu „dohoda některých“ je snad jasné, co jsem tím myslel: před tím, než se pan Nováček stal vlastníkem jednotky v domě, mohlo jít o „dohodu všech vlastníků“. Jakmile se stal vlastníkem pan Nováček, který není účastníkem žádné dohody, může jít pouze o „dohodu některých vlastníků“. Co Vám na tom vrtá hlavou? O „dohodě některých“ uzavřené podle § 15 odst. 1 ZoVB jsem psal asi před dvěma lety zde: http://www.portalsvj.cz/…-financovani#….

• Váš dotaz č. 1: „Nemělo by to být náhodou tak, že vstupem nového vlastníka do SVJ je nutno uzavřít novou dohodu?“

Nevím co míníte slovy „je nutno uzavřít“. Neznám právní předpis, který by přímo ukládal nabyvateli jednotky povinnost uzavřít se SVJ či s ostatními vlastníky jednotek dohodu o čemkoliv. Vlastník jednotky je omezen jedině Listinou základních práv a svobod:

LZPS čl. 11 odst. 3
Vlastnictví zavazuje. Nesmí být zneužito na újmu práv druhých anebo v rozporu se zákonem chráněnými obecnými zájmy. Jeho výkon nesmí poškozovat lidské zdraví, přírodu a životní prostředí nad míru stanovenou zákonem."

• Váš dotaz č. 2: „V případě, že k dohodě nedojde postupovat dle ZoVB?“

Ať k dohodě dojde, nebo nedojde, bude se postupovat podle ZoVB. Zákon kogentně stanoví dvě přípustné možnosti. Dohoda je jednou z nich.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.