Vložil lake, 14. Srpen 2013 - 8:54

• Pane Nováčku, napsal jste: „O rozúčtování nákladů přece rozhoduje shromáždění a ne nějaký správce.“

To není pravda. Shromáždění o tomto nerozhoduje. Rozúčtování nákladů na správu je pevně dáno ustanovením § 15 odst. 1 ZoVB. Snad si to pletete se způsobem rozúčtování služeb podle § 11 odst. 4 ZoVB.

• Napsal jste: „… do dnešního dne nic nereklamovali. Nevědomky akceptují nesprávný způsob účtování.“

Pokud snad byli ostatní vlastníci uvedeni v omyl a došlo v minulosti k bezdůvodnému obohacení (což ovšem nevíme), je pouze jejich věc a jejich rozhodnutí, zda budou něco zpětně vymáhat na SVJ. To není Vaše starost.

• Napsal jste: „Nejedná se tedy pouze o mně, ale většinu vlastníků bytových jednotek.“

Otázkou je zda si tato většina přeje, abyste za ně bojoval. Požádali Vás o to? Pokud máte plnou moc s podpisy od vlastníků jednotek, kteří mají alespoň jednu čtvrtinu hlasů, pak je to jednoduché: dejte podnět výboru ke svolání shromáždění a k hlasování o tomto usnesení: „Shromáždění ukládá výboru rozúčtovat náklady na správu domu podle velikosti spoluvlastnického podílu.“

A už jsem vám dvakrát napsal, že Vás se toto budoucí hlasování nijak netýká. Máte od počátku zákonnou povinnost hradit příspěvky na správu poměrně podle spoluvlastnického podílu. Na tom nemůže výsledek případného hlasování nic změnit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.